See veebileht kasutab küpsiseid, et saaksime pakkuda Teile parimat teenust.
Jätkates sirvimist, nõustute küpsiste kasutamisega. Täpsem info siit

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber.tec 2-K epoxy

weber.tec 2-K epoxy

Toote eelised

  • Lahustivaba
  • Imbub sügavale betooni ja moodustab hea nakke pinnakattele
  • Moodustab tugeva auru läbilaskva kihi

 2-komponentne lahustivaba epoksükrunt, millesse võib segada kvartsliiva.

Tootekirjeldus

weber.tec 2-K on 2-komponentne lahustivaba epoksiid krunt, mida saab segada kvartsliivaga. Toode sobib epoksiid kui ka polüretaan pinnakatete aluseks krundiks. weber.tec 2K imbub sügavale aluspinda (betooni) ja tekitab tugeva veeauru läbilaskva kihi.

Tehnilised andmed

Kulunorm u 0,3-0,6 kg/m²
Töötemperatuur +8...+30 °C
Tööaeg ca. 30 minutit
Tihedus u 1.1 g / cm³
Värvus Värvitu
Pakend Komponent A: 3,57 kg
  Komponent B: 1,43 kg

Kasutusjuhised

Aluspind

Aluspind tuleb naket vähendavatest ainetest korralikult puhastada. Pindade põhjalikuks puhastamiseks kasutada näiteks survepesurit või teemantlihvimist. Kahjustatud betoon, puittüüblid, plastliistud jms niiskust siduvad ja nakkumist vähendavad materjalid tuleb eemaldada. Vana pinnakate (värv) tuleb tavaliselt täielikult eemaldada, välja arvatud pinnakatte hooldamise korral. Pinnalt peab tolmu ja jääkained survepesuriga hoolikalt maha pesema. Tsemendipiim tuleb eemaldada nii, et u 25% puhastatud pinnast on teraline. Aluspinna tõmbetugevus peab olema suurem kui 1,0 MPa. Betoonikahjustused parandada näiteks tootega Weber. vetonit. Puhastatud pind on soovitatav enne kruntimist tasandada, näiteks tasandusseguga weber.vetonit REP 970.

Tööprotsess

Õhu ja aluspinna temperatuur peab olema vähemalt +8 ℃ (kuni +30 °C) ja 3 °C üle kastepunkti. Suhteline õhuniiskus ei tohi olla üle 80%. Aluspinna (5–10 mm) absoluutne niiskusesisaldus ei tohi olla ≤ 5% massist (RH 90 %). Heade tingimuste korral on uued, valatud rõdud üldiselt võimalik kruntida u 10 kuni 14 päeva pärast.

Aluspinna niiskust tuleb enne toote pealekandmist  kontrollida. Sademetest niiskunud aluspinda võib töödelda, kui pind on mattniiske ja sellel ei ole lahtist vett. Krunt tuleb peale kanda ajal, mil temperatuur on langemas.

Kokkusegatud toode valada loiguna põrandale. Kui põrandas on väikesed augud, segatakse põrandale valatud krundiloiku sellest pooles koguses weber liivapritsiliiva (0,1–0,6 mm). Kui aluspinnas on suured augud, segatakse liiva vahekorras 1:1. Põrandal segatud kvartsliiva-krundisegu pealekandmise aeg on sooja ilmaga pikem, kui kvartsliiva sissesegamisel krundianumasse. Suurte aukude täiteks tuleb kasutada segu suhtes 1: 4,5 (max 1: 6.).

Segu laotada põrandale näiteks metallist pahtlilabidaga ja liistudele pintsliga. Seguga saab teha väikesi kaldeparandusi: krundiga weber.tec 2-K saab tasandada põranda pahteldust. 

Värskele krundipinnale tuleb kohe puistata liiva  1–2 kg/m². Tumedatesse, vedela krundiga täidetud aukudesse tuleb lisada kvartsliiva, et poorid oleksid liivaga täidetud. Siledaid liivaga katmata alasid ei tohi jääda, sest nende nakkumine pinnakattega võib olla ebapiisav. Enne pinnakatte pealekandmist tuleb pinnalt harja ja tolmuimejaga eemaldada kogu lahtine materjal. 

Soovituslikud ooteajad, sõltuvalt tingimustest:

• Pärast pinna ületasandamist: 1–2 ööp.

• Pärast kruntimist, enne pinnakatte pealekandmist: min u 8 h, max 2 ööpäeva ilma kvartsliivata. Kui ettenähtud ooteaeg on juba möödas ja pinda ei ole lihvitud, tuleb enne uue krundikihi pealekandmist pinda lihvida ja tolmuimejaga põhjalikult puhastada. Soovitame värskele krundikihile puistata liiva, mis parandab kihi nakkumist. Kui värske krundi pinnale on puistatud liiva, ei ole kattekihi pealekandmine seotud mingi tähtajaga, tingimusel et pinnakattega kaetav pind on puhas. Enne rõdupõranda pinnakattekihi pealekandmist peab krundikiht olema täielikult kuivanud.

NB! Mitte kasutada aluspinnal, milles võib niiskus tõusta betoonkonstruktsioonidesse, näiteks looduskivist plaatidel ja alustel.

 

 

 

Üldine teave ja hoiustamine

Toodet hoida kuivas ja jahedas, mitte alla +5 °C. Heades tingimustes säilitatuna kõlbab toode vähemalt 12 kuud.

Praktilised nõuanded

Hea tulemuse saavutamiseks soovitame kasutada kogenud töövõtjat, vajadusel saab kontaktide soovitamisel appi tulla kohalik Saint-Gobain Weberi esindus.